Hvis dit barn har særlige behov

Børn med særlige behov er et begreb der kan dække over utroligt mange ting. Det kan være fysiske eller pædagogiske behov, det kan være vedvarende eller forbigående osv.

Uanset hvad det handler om, så er vi her for at hjælpe dit barn! Nogle ting løser vi i fællesskab mellem børnehaven og hjemmet. Andre gange har vi brug for hjælp fra andre faggrupper og her har vi som børnehave og i som forældre en bred vifte vi kan trække på – sundhedsplejerske, psykolog, logopæd (talepædagog), børnefysioterapeut, familiehus, børnesocialrådgivere og pædagogiske konsulenter.

MEN vigtigst af alt er det at vi i børnehaven ved at der er noget vi skal tage hensyn til og at vi – forældre og børnehave – har et tæt samarbejde omkring vores indsatser. Det er derfor helt afgørende at I forældre fortæller os hvad I eller jeres barn evt. bøvler med – også hvis I ikke tænker at der lige umiddelbart er behov for at trække på hjælp fra os eller andre, men det vil give os en anden forståelse for at jeres barn måske reagerer eller handler anderledes en forventet.

Link til Skanderborg Kommune: her